Dekhengsten

Een deel van de paarden die in training staan op Stal Veeze zijn goedgekeurd als dekhengst.

Imposantos (Wynton x Krack C), 2013

Imposantos doet zijn naam zeker eer aan. Deze prachtige zoon van Wynton maakte veel indruk op de KWPN Hengstenkeuring. In december 2015 verdiende hij via de eerste bezichtiging in Ermelo een ticket voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Ook daar liet de hengst van de familie Driessen zich goed zien. Na de hengstenkeuring kwam Imposant bij Bart op stal, die met hem aan de slag ging. Inmiddels is er naast de de succesvolle sportcarrière, ruimte voor een tweede loopbaan, namelijk als dekhengst. Via een verkort onderzoek verdiende de Wynton-zoon eind 2017 zijn dekbrevet bij het KWPN. Inmiddels is hij ook goedgekeurd bij meerdere Duitse stamboeken. Begin 2019 zijn de eerste veulens van Imposantos geboren en dat ziet er veelbelovend uit.

In de sport bewijst Imposantos zich keer op keer. Nadat hij met 89 punten werd ingeschreven als KWPN-hengst, moest hij direct aan de bak in de hengstencompetitie. Dat deed hij fantastisch. Na een aantal goede competitiewedstrijden wist hij namelijk ook de L-finale in Den Bosch in winst om te zetten. Als klap op de vuurplijl lukte hem dat een jaar later opnieuw in de klasse M en wist hij begin 2020 zijn deelname in de klasse Z/ZZ ook in een fraaie overwinning om te zetten. Tussendoor liep Imposantos nog 'even' naar de winst in de Pavo Cup en finishte hij als beste Nederlandse paard op het WK voor jonge dressuurpaarden.
Grand Prix-genen staan aan de basis van Imposant. Hij werd namelijk gefokt uit de combinatie van Grand Prix-hengst Wynton (v. Jazz) en de elite-IBOP merrie Zarina. Via deze dochter van Grand Prix-hengst Krack C (v. Flemmingh) voert de lijn terug op de bekende keur-preferente-sport-prestatiemerrie Barina (v. Sultan). Laatstgenoemde is tevens de moeder van de goedgekeurde hengst Landeur (v. Grandeur) en Grand Prix-dressuurmerrie Tarina (v. Jazz). Uit deze merrielijn komt ook KWPN-hengst Tolando (v. Krack C).

Kyton (Ferguson x Ferro), 2015

Voshengst Kyton is een zoon van Ferguson, die sinds het voorjaar van 2019 ook in training staat bij Bart. Het fokproduct van W.J.J. Goesten uit Berkel Enschot heeft de keur-preferente IBOP-merrie Wilbria als moeder. Zij voert terug op de Grand Prix-hengsten Ferro en Weyden. Kyton komt uit de bekende Bria-stam en is zodoende verwant aan de bekende Grand Prix-merrie Barbria en de hengsten Voice en OO Seven.

Kyton is eigendom van Rom Vermunt en Harld Bruinier.

Fontaine TN (Finest x Samarant), 2015

Finest-zoon Fontaine TN staat sinds de zomer van 2019 in training bij Bart. De hengst verdiende zijn dekbtevet al bij meerdere Duitse stamboeken en Bart heeft hem onder meer in traning met het oog op zijn toekomstige sportcarrière.

"Fontaine is een heel groot en mooi paard. Hij ontwikkelt zich heel goed en geeft een fijn gevoel. Ik ga hem rustig verder doortrainen en opleiden", aldus Bart.

De in 2015 geboren Fontaine TN, die eigendom is van Team Nijhof waar hij ook ter dekking staat, werd gefokt uit de Hannoveraanse staatspremiemerrie Sky (Samarant x Ginsberg I). Hij liep in het seizoen 2019/2020 met goed resultaat twee sporttesten in Duitsland en is derhalve definitief goedgekeurd voor Hannover, Westfalen en Oldenburg.

Merlot VDL (Bordeaux x Florencio), 2017

Bordeaux-zoon Merlot VDL nam in 2019 met succes deel aan het hengstenselectietraject van het KWPN. Op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, waar hij gehuldigd werd als premiehengst, verdiende hij een deklicentie en in de zomer van 2020 dekte hij zijn eerste merries. De hengst van VDL Stud en Saskia van Musscher werd gefokt door de familie Klinkhamer uit Sleen.

Aan de basis van Merlot staat de bekende Landsvrouwe-stam, die eerder al de hengsten Incognito VOD en Amazing Star leverde. Ook het voormalige Grand Prix-paard Glock's Undercover is een telg uit deze merrielijn.

Floyd TN (Furstenball x Sandro Hit), 2018

De jonge Furstenball-zoon Floyd TN was een van de blikvangers op de Oldenburger hengstenkeuring. De hengst staat met het oog op zijn opleiding en training richting de sporttesten bij Stal Veeze. 

Fokker Rolf-Peter Schulze fokte Floyd TN uit Sandro Hit-dochter Sandro Lady. Deze meervoudig hengstenmoeder tekende ook al voor het moederschap van de hengsten Florenz (v. Florencio) en Florentiner, de volle broer van Floyd. Uit de stam komt ook Glock's Lord of Loxely (v. Lord Sinclair), die succesvol op het hoogste dressuurniveau werd uitgebracht door Hans Peter Minderhoud.

Dutch Dream (Dream Boy x Furst Romancier), 2018

De in Oldenburg goedgekeurde, KWPN-gefokte Dutch Dream wordt getraind richting de Duitse sporttesten. De voshengst heeft in Dream Boy en Hollywood Tarpania twee bekende ouders. Dream Boy is actief op het allerhoogste niveau met Hans Peter Minderhoud en vertegenwoordige al meerdere keren de Nederlandse driekleur op grote internationale evenementen. Moeder Hollywood Tarpania is eveneens geen onbekende tussen de witte hekjes. Onder het zadel van Marije Kersbergen liep zij mee op het WK voor jonge dressuurpaarden en acteerde ze op Lichte Tour-niveau. Bij fokker A. de Lange uit Swifterband dient de merrie inmiddels de fokkerij.

Nota Bene Prins (Painted Black x Uphill), 2018

De donkerbruine Painted Black-zoon Nota Bene Prins werd begin 2021 aangewezen voor het verrichtingsonderzoek van het KWPN. In het najaar zal de hengst van de familie Van Norel daarvoor aangeleverd worden. 

Zoals zijn naam al doet vermoeden, zag Nota bene Prins het levenslicht in de stallen van Eimert Fikse. Hij combineerde Grand Prix-hengst Painted Black aan zijn elitemerrie Femme Fatale Prinses (Uphill x Darlington). Uit de stam komt ook het internationale dressuurpaard Pop Art van Ashley Holzer.

Florida TN (For Dance x Blue Hors Zack), 2018

For Dance-zoon Florida TN wist in Oldenburg op de hengstenkeuring te imponeren en trok de reservetitel naar zich toe. De hengst staat met het oog op zijn opleiding in training op Stal Veeze. 

Florida werd gefokt uit Blue Hors Zack-dochter Gwendolina, die via moederszijde terugvoert op Diamond Hit, Rubinstein en Tin Rocco.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT