Dekhengsten

Een deel van de paarden die in training staan op Stal Veeze zijn goedgekeurd als dekhengst.

Imposantos (Wynton x Krack C), 2013

Imposantos doet zijn naam zeker eer aan. Deze prachtige zoon van Wynton maakte veel indruk op de KWPN Hengstenkeuring. In december 2015 verdiende hij via de eerste bezichtiging in Ermelo een ticket voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Ook daar liet de hengst van de familie Driessen zich goed zien. Na de hengstenkeuring kwam Imposant bij Bart op stal, die met hem aan de slag ging. Inmiddels is er naast de de succesvolle sportcarrière, ruimte voor een tweede loopbaan, namelijk als dekhengst. Via een verkort onderzoek verdiende de Wynton-zoon eind 2017 zijn dekbrevet bij het KWPN. Inmiddels is hij ook goedgekeurd bij meerdere Duitse stamboeken. Begin 2019 zijn de eerste veulens van Imposantos geboren en dat ziet er veelbelovend uit.

In de sport bewijst Imposantos zich keer op keer. Nadat hij met 89 punten werd ingeschreven als KWPN-hengst, moest hij direct aan de bak in de hengstencompetitie. Dat deed hij fantastisch. Na een aantal goede competitiewedstrijden wist hij namelijk ook de L-finale in Den Bosch in winst om te zetten. Als klap op de vuurplijl lukte hem dat een jaar later opnieuw in de klasse M en wist hij begin 2020 zijn deelname in de klasse Z/ZZ ook in een fraaie overwinning om te zetten. Tussendoor liep Imposantos nog 'even' naar de winst in de Pavo Cup en finishte hij als beste Nederlandse paard op het WK voor jonge dressuurpaarden.
Grand Prix-genen staan aan de basis van Imposant. Hij werd namelijk gefokt uit de combinatie van Grand Prix-hengst Wynton (v. Jazz) en de elite-IBOP merrie Zarina. Via deze dochter van Grand Prix-hengst Krack C (v. Flemmingh) voert de lijn terug op de bekende keur-preferente-sport-prestatiemerrie Barina (v. Sultan). Laatstgenoemde is tevens de moeder van de goedgekeurde hengst Landeur (v. Grandeur) en Grand Prix-dressuurmerrie Tarina (v. Jazz). Uit deze merrielijn komt ook KWPN-hengst Tolando (v. Krack C).

Jerveaux (Ferdeaux x Jazz), 2014

De zwarte KWPN-hengst Jerveaux (v. Ferdeaux) is na zijn KWPN-eindexamen in 2017 bij Bart op stal gekomen. Hij zal de hengst verder opleiden en voorstellen in de hengstencompetitie en Pavo Cup. Jerveaux komt uit één van de bekendste dressuurnestjes van Nederland. De hengst van Stal Brinkman en fokker Gerard Korbeld is zeer nauw verwant aan het bekende Grand Prix-paard Parzival. Jerveaux is namelijk gefokt uit een volle zus van Adelinde Cornelissens voormalige paradepaard.

Kilian (Sir Donnerhall x De Niro), 2015

De in 2015 bij Susanne Gattermann uit Hamburg geboren Kilian Singapore ontving zijn dekbrevet al in Duitsland bij het Hannoveraanse stamboek. Eigenaar Theo Driessen kocht hem aldaar aan in de veiling en vervolgens werd de hengst ook voorgesteld bij het KWPN. Daar maakte hij eveneens een goede indruk en werd hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Gattermann combineerde Sir Donnerhall aan De Niro-dochter Darina (mv. Prince Thatch xx). Bart zal de opleiding van de jonge hengst voor zijn rekening nemen.

Kyton (Ferguson x Ferro), 2015

Voshengst Kyton is een zoon van Ferguson, die sinds het voorjaar van 2019 ook in training staat bij Bart. Het fokproduct van W.J.J. Goesten uit Berkel Enschot heeft de keur-preferente IBOP-merrie Wilbria als moeder. Zij voert terug op de Grand Prix-hengsten Ferro en Weyden. Kyton komt uit de bekende Bria-stam en is zodoende verwant aan de bekende Grand Prix-merrie Barbria en de hengsten Voice en OO Seven.

Kyton is eigendom van Rom Vermunt en Harld Bruinier.

Fontaine TN (Finest x Samarant), 2015

Finest-zoon Fontaine TN staat sinds de zomer van 2019 in training bij Bart. De hengst verdiende zijn dekbtevet al bij meerdere Duitse stamboeken en Bart heeft hem onder meer in traning met het oog op zijn toekomstige sportcarrière.

"Fontaine is een heel groot en mooi paard. Hij ontwikkelt zich heel goed en geeft een fijn gevoel. Ik ga hem rustig verder doortrainen en opleiden", aldus Bart.

De in 2015 geboren Fontaine TN, die eigendom is van Team Nijhof waar hij ook ter dekking staat, werd gefokt uit de Hannoveraanse staatspremiemerrie Sky (Samarant x Ginsberg I). Hij liep in het seizoen 2019/2020 met goed resultaat twee sporttesten in Duitsland en is derhalve definitief goedgekeurd voor Hannover, Westfalen en Oldenburg.

Serfaus (Schwarzgold x Don Frederico), 2017

Serfaus werd in 2017 geboren in Duitsland bij Carla Beckmann-Ihnen. Zij fokte hem door de Trakehner Schwarzgold (v. Imperio) te combineren aan Don Frederico-dochter Danabella. In Hannover verdiende Serfaus al een premie, waarna hij in de veiling aangekocht werd door Theo Driessen. Ook op de KWPN Hengstenkeuring maakte Serfaus een goede indruk, wat hem een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek opleverde. Evenals Malo heeft hij inmiddels een deklicentie en is hij beschikbaar via Stal Brinkman.

 

Malo (Glock's Toto jr x Desperado), 2017

Malo is een zoon van Glock's Toto jr, één van de bekende zonen van levende legende Totilas. De hengst van Theo Driessen werd in 2017 geboren in de stallen van E.L. Lubbers uit Bruchterveld, die hem fokte uit de ster-d-oc merrie Ivana Daula GR, een dochter van Grand Prix-hengst Desperado N.O.P.

Uit de wijdvertakte Daula-stam komen veel keurings- en sportpaarden.

Op de afgelopen KWPN Hengstenkeuring werd Malo uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek. Inmiddels heeft hij een deklicentie en is hij beschikbaar via Stal Brinkman.

Merlot VDL (Bordeaux x Florencio), 2017

Bordeaux-zoon Merlot VDL nam in 2019 met succes deel aan het hengstenselectietraject van het KWPN. Op de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, waar hij gehuldigd werd als premiehengst, verdiende hij een deklicentie en in de zomer van 2020 dekte hij zijn eerste merries. De hengst van VDL Stud en Saskia van Musscher werd gefokt door de familie Klinkhamer uit Sleen.

Aan de basis van Merlot staat de bekende Landsvrouwe-stam, die eerder al de hengsten Incognito VOD en Amazing Star leverde. Ook het voormalige Grand Prix-paard Glock's Undercover is een telg uit deze merrielijn.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT