Verkochte paarden

Onderstaande paarden zijn door Stal Veeze verkocht.

Reminder (Blue Hors Romanov x Longchamp), 2010, Z2

Voor eigenaar Theo Driessen brengt Bart al meerdere paarden uit en in het voorjaar van 2016 werd daar deze Romanov-zoon Reminder, die op een veiling werd aangekocht, aan toegevoegd. Fokker François Schneiders combineerde Grand Prix-hengst Blue Hors Romanov aan de Hannoveraanse merrie Lonja (Longchamp x Lauries Crusador xx).
"Reminder is een fijn en sensibel paard om mee te werken en hij heeft drie goede basisgangen", aldus Bart, die de ruin inmiddels uitbrengt op Z2-niveau.

In 2018 is Reminder verkocht naar Duitsland.

Grandioso G.E.P. (Uphill x Donnerhall), 2011, Z2

Vosruin Grandioso G.E.P. kwam in het voorjaar van 2016 op stal bij Bart. Hij werd gefokt door H. van Giersbergen uit een Duitse moederlijn. Uit de lijn komen meerdere in Duitsland goedgekeurde hengsten en Grandioso's moeder bracht in combinatie met Grand Prix-hengst Gribaldi ook al het Lichte Tour-paard Winnetou G.E.P., die in Engeland wordt uitgebracht. Voor het ouderschap van Grandioso tekenden Grand Prix-hengst Uphill en de keur-prestatie-sportmerrie Kristiane G.E.P. (Donnerhall x Pik Ramiro), die zelf actief was op ZZ-Zwaarniveau in de sport.
"Grandioso heeft in ieder geval zijn looks mee, want hij is echt superknap!", vertelt Bart. 

Jaguar Utopia (Lord Leatherdale x Negro), 2014

Eén van Barts toekomstpaarden is Jaguar Utopia. De dochter van Lord Leatherdale is een halfzus van de voor Bart zeer bekende paarden Eos Utopia en Fortunato. Bart heeft Jaguar in gedeeld eigendom met haar fokkers Rik van Gils en Christine Puttevils. "Het lijkt me erg leuk om met Jaguar aan de gang te gaan. Met haar zus Eos heb ik veel successen geboekt in de sport en haar broer Fortunato breng ik nog steeds met veel plezier uit. Het belooft in ieder geval veel voor de toekomst."
Voor het moederschap van Jaguar Utopia tekende Why O Me Utopia (Negro x De Niro).

James Brown (Dream Boy x Tango), 2014

James Brown is een zoon van de zeer goed fokkende Dream Boy (v. Vivaldi), die de afgelopen jaren zowel in de keuringsbaan als in de wedstrijden voor jonge paarden zeer goed scoorde met zijn nafok. De bruine hengst is eigendom van Rianne ten Arve-Mulder en Geert Jan Heijting en staat bij Bart op stal met het oog op onder meer deelname aan de VSN-competitie. Als fokker staat W. Weersma uit Rekken te boek en voor het moederschap tekende de stermerrie Zena (Tango x Houston). Dezelfde moederlijn leverde ook het Grand Prix-paard Orion op. Deze Jazz-zoon werd door onder meer Steffen Peters uitgebracht op het hoogste niveau in de sport. 

Delgado (v. Oscar), 2008, ZZ-Licht
De donkerbruine ruin Delgado staat sinds het voorjaar van 2014 in training op Stal Veeze. De sterzoon van Lichte Tour-hengst Oscar (v. Wolfgang) werd gefokt door zijn eigenaren Joyce en wijlen Ad Vroom, die Delgado in training zetten bij Bart met het oog op de sport. Eerder liep hij M2-dressuur en onder Bart is hij inmiddels zeer succesvol in het ZZ-Licht. In 2015 werd het duo na Gelders kampioen in het Z1, Nederlands kampioen in deze klasse.
Als moeder staat de elite-sportmerrie Waikiki (v. Sandro Hit) te boek en zij voert terug op de Goodtimes-dochter Special Times.

bekijk video »»

Ekaterina (Johnson x Lancet), 2009, Z2
Johnson-dochter Ekaterina kwam in oktober 2013 voor het eerst op stal bij Bart. Ze was op dat moment drachtig, waardoor ze in januari weer naar huis vertrok. Nadat ze een veulen van Davino (v. Hotline) bracht, kwam ze afgelopen september terug in training bij Bart. De merrie heeft de nationale dressuurtopper Randy Star (Lancet x Chronos) als moeder, die zelf actief was op Lichte Tour-niveau en afgevaardigd werd naar het WK voor jonge dressuurpaarden. Bart zal de donkerbruine dochter van Grand Prix-hengst Johnson (v. Jazz) doortrainen en kijken hoever hij met haar kan komen. Inmiddels loopt Ekaterina zeer succesvol in de wedstrijdsport op Z2-niveau en mag ze het sportpredicaat voeren.
"Ekaterina is een zeer werkwillige, sensibele merrie. Ze heeft drie goede gangen, waarbij de draf extra is", vertelt Bart. De merrie werd gefokt door haar eigenaar Piet Buwalda.

Dachstein (v. Johnson), 2008, Z
Johnson-zoon Dachstein staat sinds de late zomer van 2012 in training bij Bart. De talentvolle bruine ruin was eigendom van Patty Broer, die hem fokte samen met Leo Winklehner.
Met Judith Ribbels was Dachstein succesvol in de Pavo Cup en Bart heeft inmiddels ook de eerste jonge paarden wedstrijden met hem gereden, waaronder een selectie van de Subli Cup waarin Dachstein naar een topscore van 81,60 liep. Bart is erg enthousiast over hem en roemt de instelling en de fijne galoppade van de ruin. Het duo maakte in het voorjaar van 2014 de overstap naar het Z1, waarin ze al verschillende prijzen mee naar huis namen. Inmiddels is Dachstein, die gefokt werd uit Cabochon-dochter Menuet, verkocht naar het buitenland.

Brown Boy (v. Sandreo), 2006, Lichte Tour
De lang gelijnde Sandreo-zoon Brown Boy - op stal ook wel Bram genoemd - kwam in oktober 2013 aanvankelijk tijdelijk op stal. De klik met Bart was echter zo groot dat de ruin van eigenaar Johan de Hoop nooit meer is vertrokken. Bart en Brown Boy boekten ontelbare successen in het Z2. Zo werden ze kringkampioen en Gelders kampioen. Op het NK in Ermelo pakte het duo daarnaast de zilveren medaille. Aan het eind van het indoorseizoen maakten Bart en Brown Boy de overstap naar het ZZ-Zwaar. "Het doel is om Bram komende winter in de Lichte Tour te gaan starten en ik hoop hem volgend voorjaar ook wat internationaal mee te kunnen nemen", aldus Bart.
Brown Boy werd gefokt uit de combinatie van Sandreo en Jazz-dochter Ulinda. Deze combinatie leverde een jaar eerder ook al een hengstveulen op, namelijk Aswin. Deze donkerbruine ruin is door Bart succesvol in de Lichte Tour uitgebracht, alvorens hij werd verkocht.

Stefano (v. Gribaldi), 1999, Grand Prix
De bruine Stefano (geboren als Sadrach) is hét paradepaardje van Stal Veeze. Vanaf zijn vierde is hij eigendom van M.J. Veeze-Sandtke en sinds vorig jaar zijn M. Beckmann en A. Erben mede-eigenaar. Vanaf het begin maakte Stefano veel indruk. Als driejarige werd hij reservekampioen in de VSN-Trofee en ook in de Pavo Cup gooide hij hoge ogen. Op vijfjarigen leeftijd bezette hij de vierde stek in de finale.
Bart: "Stefano is een heel bijzonder paard. Op stal wil hij altijd alle aandacht; krijgt hij die niet, dan slaat ‘ie tegen z’n deur. Niet iedereen kan met hem overweg, vanwege zijn speciale karakter. Onder het zadel heeft hij veel ‘go’, wil graag werken en is hij uiterst sensibel."
Bart boekte in 2010 mooie successen. Zo won hij het brons op het NK in De Steeg en domineerde hij de Grand Prix én de Kür, tijdens de internationale wedstrijd in het Luxemburgse Strassen. In Wiesbaden werd daar zowel in de Grand Prix als de kür een knappe vierde stek aan toegevoegd.
Hoewel het een moeilijke keuze was, werd in 2012 besloten om Stefano te verkopen. De ruin staat nu in Amerika en wordt succesvol in de sport uitgebracht door Beatrice Marienau.

Berkeley TH (Flemmingh x Rubinstar), 2006, ZZ-Zwaar
Flemmingh-zoon Berkeley, die door Bart succesvol in het ZZ-Zwaar werd uitgebracht is aan het eind van de zomer van 2014 verkocht aan de Engelse familie Jones.


Electro (Wynton x Tolando), 2009
In augustus 2014 werd er een nieuwe eigenaar gevonden voor Wynton-zoon Electro, die succesvol in de Pavo Cup en de landelijke sport werd uitgebracht. Zijn nieuwe eigenaresse is de Engelse amazone Tamara Hudleson, die erg gelukkig met hem is.

Emilio (Vivaldi x Gribaldi), 2009, Z2
Vivaldi-zoon Emilio kwan in het voorjaar van 2012 op Stal Veeze. De stoere voshengst werd gefokt door M.F. van Helden-Marskamp uit Arkel en is eigendom van M.J. Veeze-Sandtke. "Emilio is een vrolijk, blij paard. Hij is daarnaast ook supernuchter en kijkt werkelijk nergens naar. Ik zie Emilio als één van mijn toekomstpaarden", aldus Bart. Inmiddels behaalde Emilio al vele prijzen in het Z1 en pakte hij op de Gelderse indoor-kampioenschappen van 2016 de reservetitel in deze klasse.
Emilio werd gefokt uit Gribaldi-dochter Vesterrika III, die op haar beurt teruggaat op stermerrie Lesterikka (v. Purioso). Overgrootmoeder Gesterrika (v. Uniform) tekende ook voor het moederschap van Lichte Tour-paarden Orlando (v. Partout) en Sound of Music (v. Cocktail). De stam staat daarnaast aan de basis van KWPN-hengst Rousseau (v. Ferro).

Eddow A (Vivaldi x Ferro), 2009, ZZ-Zwaar
Tweede bezichtigingshengst Eddow A staat sinds het voorjaar van 2012 op stal bij Bart. De zwarte, die veel heeft meegekregen van grootvader Ferro, komt uit dezelfde moederlijn als voormalig Grand Prix-topper Goliath (v. Zebulon), die bekendheid verdiende onder Arjen Teeuwissen.
Eddow werd gefokt door A.D.A. Augustinus uit Ochten. Moeder is de ster-prok merrie Wananke A. "In Eddow zie je veel van Ferro terug. Hij heeft een ontzettend sterk achterbeengebruik en galoppeert super. Daarnaast is hij qua uiterlijk heel knap. Het is echt een talent voor de toekomst", aldus Bart.
In het voorjaar van 2017 maakte Eddow zeer succesvol zijn debuut in de Subtop. In het ZZ-Zwaar wist hij bij zijn eerste wedstrijd al gelijk te winnen.

bekijk video »»
ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT