Paarden op stal

Onderstaande paarden staan bij ons op stal. Deze worden door ruiter Bart Veeze getraind en en tevens op wedstrijden uitgebracht.

Ferguson (Floriscount x Lauries Crusader xx), 2011

KWPN-hengst Ferguson is begin 2019 op stal gekomen bij Bart. De hengst boekte als jong paard verschillende successen in de jonge paardencompetities en staat bij Bart met het oog op de verdere opleiding. "Ferguson is een heel stoer paard, met een prachtig uiterlijk en ik kijk ernaar uit om hem door te trainen."

De zoon van Floriscount is eigendom van Rom Vermunt en Harld Bruinier en hij werd gefokt uit de staatspremiemerrie Liebelei (Lauries Crusador xx x Wolkentanz I). Ferguson is goedgekeurd bij het KWPN en verdiende daarnaast zijn dekbrevet in Hannover en Oldenburg. In zijn nog prille fokkerijloopbaan werden er van de voshengst al enkele zonen goedgekeurd voor de dekdienst. Zo ontving Kyton (mv. Ferro) zijn dekbrevet bij het KWPN en kreeg Lewis (mv. Wynton) groen licht in Oldenburg.

Imposantos (Wynton x Krack C), 2013

Imposantos doet zijn naam zeker eer aan. Deze prachtige zoon van Wynton maakte veel indruk op de KWPN Hengstenkeuring. In december 2015 verdiende hij via de eerste bezichtiging in Ermelo een ticket voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Ook daar liet de hengst van de familie Driessen zich goed zien. Na de hengstenkeuring kwam Imposant bij Bart op stal, die met hem aan de slag ging. Inmiddels is er naast de de succesvolle sportcarrière, ruimte voor een tweede loopbaan, namelijk als dekhengst. Via een verkort onderzoek verdiende de Wynton-zoon eind 2017 zijn dekbrevet bij het KWPN. Inmiddels is hij ook goedgekeurd bij meerdere Duitse stamboeken. Begin 2019 zijn de eerste veulens van Imposantos geboren en dat ziet er veelbelovend uit.

In de sport bewijst Imposantos zich keer op keer. Nadat hij met 89 punten werd ingeschreven als KWPN-hengst, moest hij direct aan de bak in de hengstencompetitie. Dat deed hij fantastisch. Na een aantal goede competitiewedstrijden wist hij namelijk ook de L-finale in Den Bosch in winst om te zetten. Als klap op de vuurplijl lukte hem dat een jaar later opnieuw in de klasse M. Tussendoor liep Imposantos ook nog 'even' naar de winst in de Pavo Cup en finishte hij als beste Nederlandse paard op het WK voor jonge dressuurpaarden.
Grand Prix-genen staan aan de basis van Imposant. Hij werd namelijk gefokt uit de combinatie van Grand Prix-hengst Wynton (v. Jazz) en de elite-IBOP merrie Zarina. Via deze dochter van Grand Prix-hengst Krack C (v. Flemmingh) voert de lijn terug op de bekende keur-preferente-sport-prestatiemerrie Barina (v. Sultan). Laatstgenoemde is tevens de moeder van de goedgekeurde hengst Landeur (v. Grandeur) en Grand Prix-dressuurmerrie Tarina (v. Jazz). Uit deze merrielijn komt ook KWPN-hengst Tolando (v. Krack C).

Imagine (Dream Boy x Jackson), 2013

NMK-merrie Imagine is een dochter van de zeer succesvolle hengst Dream Boy. In 2016 was deze zoon van Vivaldi hofleverancier op de Nationale Merriekeuring. Zelf liet Imagine, die gefokt werd door Patricia Brinkman en Ernst Vreeswijk, zich ook heel goed zien in de keuringsring. Op de stamboekkeuring in Brummen liep ze naar een bovenbalkscore van 80/80 punten, waarbij de galoppade zelfs 85 punten opleverde. Op de Centrale Keuring van Gelderland liep ze naar de reservetitel en verdiende ze een uitnodiging voor de NMK. Eind juli 2016 werd Imagine aangekocht door de familie Driessen, die de merrie in training zetten bij Bart.
De twee maakten een bliksemstart en wisten meerdere jonge paardencompetities in winst om te zetten. In de zomer van 2017 volgde de Pavo Cup, waarin Imagine in de voorselectie, de halve finale én de eerste finaleronde al haar leeftijdsgenoten de baas deed. Dit met scores boven de 90 punten.
"Imagine is een zeer kwaliteitsvolle merrie. Ze beschikt over veel go en drie fijne basisgangen", aldus Bart.
Via moeder Olivia, die het keurpredicaat draagt, voert de lijn terug op Jackson (v. Equador) en de keur-preferente Federa (v. Ultrazon).

Inmiddels is haar cv verder bijgewerkt. In 2018 zette Imagine haar succesreeks onverminderd voort. Opnieuw wist ze zich te plaatsen voor de halve finale en later de finale van de Pavo Cup, waarin ze uiteindelijk derde werd. Op het WK voor jonge dressuurpaarden finishte ze heel knap als tiende in de grote finale. Op beide evenementen kreeg ze concurrentie van haar stalgenoot Imposantos (v. Wynton). Ook in de Subli Competitie stond Imagine haar mannetje. Ze won alle voorselecties en bleef de concurrentie ook de baas in de halve finale. Een hoefzweer stond helaas deelname aan de finale in de weg, maar inmiddels zijn de eerste stappen richting een goede klassering in 2019 alweer gezet. 


 

Jerveaux (Ferdeaux x Jazz), 2014

De zwarte KWPN-hengst Jerveaux (v. Ferdeaux) is na zijn KWPN-eindexamen in 2017 bij Bart op stal gekomen. Hij zal de hengst verder opleiden en voorstellen in de hengstencompetitie en Pavo Cup. Jerveaux komt uit één van de bekendste dressuurnestjes van Nederland. De hengst van Stal Brinkman en fokker Gerard Korbeld is zeer nauw verwant aan het bekende Grand Prix-paard Parzival. Jerveaux is namelijk gefokt uit een volle zus van Adelinde Cornelissens voormalige paradepaard.

Jevera (Eye Catcher x OO Seven), 2014

Eye Catcher-dochter Jevera is voor keuringsliefhebbers geen onbekende. De merrie van Rob van Ruitenbeek en C.G.S van Mourik verdiende haar sporen namelijk al ruimschoots in de keuringspiste. Als driejarige werd ze kampioen van de provincie Utrecht, waarna ze op de NMK ook hoge ogen gooide en in de IBOP liep ze naar 83,5 punten. Vorig jaar kwam ze in actie in de halve finale van de Pavo Cup en Bart zal de opleiding van de merrie verder voor zijn rekening nemen. Het doel is om haar dit jaar eveneens te presenteren in de Pavo Cup.

Jevera, die het elite-, ibop en d-oc-predicaat voert, werd gefokt uit de combinatie van Eye Catcher en Vivera (OO Seven x Ferro). De merrie kwam ter wereld bij J.F. van der Vegt-Kamp uit Den Ham.

Escobar (El Capone x Sydney), 2014

El Capone-zoon Escobar is goedgekeurd bij het NRPS. Hij werd geboren in de stallen van Stal Krol te Handel en komt uit Sydney-dochter Bahia Blanca, die preferent is. De donkerbruine hengst is eigendom van Joop van Uytert en Ad Valk. Bart zal Escobar opleiden en het doel is om hem dit jaar voor te stellen in de Subli Competitie en de Pavo Cup.

Op de afgelopen KWPN Hengstenkeuring werd een volle broer van Escobar - Luca Brasi - aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Kilian (Sir Donnerhall x De Niro), 2015

De in 2015 bij Susanne Gattermann uit Hamburg geboren Kilian Singapore ontving zijn dekbrevet al in Duitsland bij het Hannoveraanse stamboek. Eigenaar Theo Driessen kocht hem aldaar aan in de veiling en vervolgens werd de hengst ook voorgesteld bij het KWPN. Daar maakte hij eveneens een goede indruk en werd hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Gattermann combineerde Sir Donnerhall aan De Niro-dochter Darina (mv. Prince Thatch xx). Bart zal de opleiding van de jonge hengst voor zijn rekening nemen.

Kensington (El Capone x Jetset D), 2015

El Capone-zoon Kensington zag het levenslicht in de stallen van Geert van der Es, die hem fokte uit voorlopig keurmerrie Dominga (Jetset D x Zep). Zij tekende ook voor het moederschap van Nationaal kampioene Jillz (v. Alexandro P). Uit deze bekende Gelderse moederlijn komen ook de hengsten Henkie en Jupiler. Kensington is eigendom van Theo Driessen.

Kyton (Ferguson x Ferro), 2015

Voshengst Kyton is een zoon van Ferguson, die sinds het voorjaar van 2019 ook in training staat bij Bart. Het fokproduct van W.J.J. Goesten uit Berkel Enschot heeft de keur-preferente IBOP-merrie Wilbria als moeder. Zij voert terug op de Grand Prix-hengsten Ferro en Weyden. Kyton komt uit de bekende Bria-stam en is zodoende verwant aan de bekende Grand Prix-merrie Barbria en de hengsten Voice en OO Seven.

Kyton is eigendom van Rom Vermunt en Harld Bruinier.

Fontaine TN (Finest x Samarant), 2015

Finest-zoon Fontaine TN staat sinds de zomer van 2019 in training bij Bart. De hengst verdiende zijn dekbtevet al bij meerdere Duitse stamboeken en Bart heeft hem onder meer in traning met het oog op de sporttesten die hij nog moet afleggen.

"Fontaine is een heel groot en mooi paard. Hij ontwikkelt zich heel goed en geeft een fijn gevoel. Ik ga hem rustig verder doortrainen en opleiden", aldus Bart.

De in 2015 geboren Fontaine TN, die eigendom is van Team Nijhof waar hij ook ter dekking staat, werd gefokt uit de Hannoveraanse staatspremiemerrie Sky (Samarant x Ginsberg I). 

Legend (Desperado x Ehrentusch), 2016

De bij het KWPN-aangewezen hengst Legend (Desperado x Ehrentusch) staat in training bij Bart met het oog op de aanlevering voor het KWPN Verrichtingsonderzoek. De bruine hengst is deels eigendom van zijn fokster, Wilma van der Werken en deels van Ad Valk.

Legend komt uit de befaamde Otrichta-stam, die onder meer de Grand Prix-paarden Finesse (v. Aktion), Graffiti (v. Sultan) en Habibi (v. Ulft) opleverde. Als moeder van Legend staat de voorlopig keurmerrie Silene te boek. Zij is ook de moeder van niemand minder dan Grand Prix-paard Zigeuner DVB, die succes boekte onder het zadel van Marlies van Baalen. 

Morricone I x Sir Donnerhall, 2016

Deze zwarte zoon van Morricone I werd vorig jaar op de veiling in Verden aangekocht door Theo Driessen. De Hannoveraanse hengst heeft staatspremiemerrie Surefire K (Sir Donnerhall x Watzmann) als moeder en werd geboren bij Willem Klausing uit Diepholz. Bart zal de opleiding van de hengst op zich gaan nemen en een van de eerste doelen is om hem voor te stellen in de Duitse aanlegtest met het oog op zijn goedkeuring.

S (Sezuan x De Niro), 2016

Deze stoere zoon van Sezuan werd door Bart aangekocht met het oog op de toekomst. Hij is zeer imposant qua verschijnen en onder het zadel laat hij ook al veel goede dingen zien. Bart zal hem verder opleiden en eventueel in jonge paardenwedstrijden voorstellen. De hengst werd geboren bij Ralf Knauf uit het Duitse Haan, die hem fokte uit De Niro-dochter Deja Vu. Deze staatspremiemerrie voert terug op de bekende Bundeschampionat-winnares Silberaster (Sandro Hit x Canaster I).

Piet, Shetlander, 2002, reismaatje
Shetland-ruin Piet hoort bij het interieur op Stal Veeze. Piet fungeert met enige regelmaat als reismaatje en gaat zodoende vaak mee op concours.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT