Sportpaarden

Onderstaande paarden staan bij ons op stal. Deze worden door ruiter Bart Veeze getraind en en tevens op wedstrijden uitgebracht.

Imagine (Dream Boy x Jackson), 2013

NMK-merrie Imagine is een dochter van de zeer succesvolle hengst Dream Boy. In 2016 was deze zoon van Vivaldi hofleverancier op de Nationale Merriekeuring. Zelf liet Imagine, die gefokt werd door Patricia Brinkman en Ernst Vreeswijk, zich ook heel goed zien in de keuringsring. Op de stamboekkeuring in Brummen liep ze naar een bovenbalkscore van 80/80 punten, waarbij de galoppade zelfs 85 punten opleverde. Op de Centrale Keuring van Gelderland liep ze naar de reservetitel en verdiende ze een uitnodiging voor de NMK. Eind juli 2016 werd Imagine aangekocht door de familie Driessen, die de merrie in training zetten bij Bart.
De twee maakten een bliksemstart en wisten meerdere jonge paardencompetities in winst om te zetten. In de zomer van 2017 volgde de Pavo Cup, waarin Imagine in de voorselectie, de halve finale én de eerste finaleronde al haar leeftijdsgenoten de baas deed. Dit met scores boven de 90 punten.
"Imagine is een zeer kwaliteitsvolle merrie. Ze beschikt over veel go en drie fijne basisgangen", aldus Bart.
Via moeder Olivia, die het keurpredicaat draagt, voert de lijn terug op Jackson (v. Equador) en de keur-preferente Federa (v. Ultrazon).

Inmiddels is haar cv verder bijgewerkt. In 2018 zette Imagine haar succesreeks onverminderd voort. Opnieuw wist ze zich te plaatsen voor de halve finale en later de finale van de Pavo Cup, waarin ze uiteindelijk derde werd. Op het WK voor jonge dressuurpaarden finishte ze heel knap als tiende in de grote finale. Op beide evenementen kreeg ze concurrentie van haar stalgenoot Imposantos (v. Wynton). Ook in de Subli Competitie stond Imagine haar mannetje. Ze won alle voorselecties en bleef de concurrentie ook de baas in de halve finale. Een hoefzweer stond helaas deelname aan de finale in de weg, maar inmiddels zijn de eerste stappen richting een goede klassering in 2019 alweer gezet. Bart heeft Imagine in de reguliere basissport inmiddels succesvol uitgebracht in het ZZ-Licht. Via een aantal goede klasseringen op de selectiewedstrijden van het seizoen 2019/2020 werd ze zelfs Gelders kampioen in deze klasse.


 

Nirvana (Indigro x Negro), 2018

Indigro-zoon Nirvana kwam in 2022 op stal Veeze en heeft zich keer op keer in de kijker gelopen. De opvallend gekleurde hengst werd twaalfde in de finale van de Pavo Cup en eindigde op het WK voor jonge dressuurpaarden meerdere keren in de prijzen. Nirvana werd gefokt door Titan Wilaras en is eigendom van Stal Rom Vermunt en de familie Bruinier.

Voor het ouderschap van Nirvana tekenden Negro-zoon Indigro en de elite-preferente-sportmerrie Daily Enjoy (De Niro x OOSeven). Dat maakt hem een halfbroer van Pavo Cup-winnares en WK-bronzen Lightning Star RR (v. Ferguson). 

Nero (Ferguson x Totilas), 2018

De bruine Nero maakte een vliegende start aan zijn sportloopbaan. Als driejarige liep hij naar de vierde plek in de VSN Finale, waarin hij negens scoorde voor zijn stap en galop. Ook in de Pavo Cup liet de Ferguson-zoon zich van zijn beste kant zien. Hij won een van de voorselecties en werd in de zomer van 2022 uiteindelijk vijftiende in de finale. Op het WK voor jonge dressuurpaarden plaatste hij zich opnieuw voor de finalerubriek. Daarin finishte hij op de mooie vierde plek.

Nero werd geboren in de stallen van Tital Wilaras en heeft de stermerrie Git Odette W (Totilas x Obelisk x Jazz) als moeder. Hij is daarmee verwant aan KWPN-hengst Redford. De eigenaren van Nero zijn Rom Vermunt en de familie Bruinier.

Piet, Shetlander, 2002, reismaatje
Shetland-ruin Piet hoort bij het interieur op Stal Veeze. Piet fungeert met enige regelmaat als reismaatje en gaat zodoende vaak mee op concours.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT