Sportpaarden

Onderstaande paarden staan bij ons op stal. Deze worden door ruiter Bart Veeze getraind en en tevens op wedstrijden uitgebracht.

Imagine (Dream Boy x Jackson), 2013

NMK-merrie Imagine is een dochter van de zeer succesvolle hengst Dream Boy. In 2016 was deze zoon van Vivaldi hofleverancier op de Nationale Merriekeuring. Zelf liet Imagine, die gefokt werd door Patricia Brinkman en Ernst Vreeswijk, zich ook heel goed zien in de keuringsring. Op de stamboekkeuring in Brummen liep ze naar een bovenbalkscore van 80/80 punten, waarbij de galoppade zelfs 85 punten opleverde. Op de Centrale Keuring van Gelderland liep ze naar de reservetitel en verdiende ze een uitnodiging voor de NMK. Eind juli 2016 werd Imagine aangekocht door de familie Driessen, die de merrie in training zetten bij Bart.
De twee maakten een bliksemstart en wisten meerdere jonge paardencompetities in winst om te zetten. In de zomer van 2017 volgde de Pavo Cup, waarin Imagine in de voorselectie, de halve finale én de eerste finaleronde al haar leeftijdsgenoten de baas deed. Dit met scores boven de 90 punten.
"Imagine is een zeer kwaliteitsvolle merrie. Ze beschikt over veel go en drie fijne basisgangen", aldus Bart.
Via moeder Olivia, die het keurpredicaat draagt, voert de lijn terug op Jackson (v. Equador) en de keur-preferente Federa (v. Ultrazon).

Inmiddels is haar cv verder bijgewerkt. In 2018 zette Imagine haar succesreeks onverminderd voort. Opnieuw wist ze zich te plaatsen voor de halve finale en later de finale van de Pavo Cup, waarin ze uiteindelijk derde werd. Op het WK voor jonge dressuurpaarden finishte ze heel knap als tiende in de grote finale. Op beide evenementen kreeg ze concurrentie van haar stalgenoot Imposantos (v. Wynton). Ook in de Subli Competitie stond Imagine haar mannetje. Ze won alle voorselecties en bleef de concurrentie ook de baas in de halve finale. Een hoefzweer stond helaas deelname aan de finale in de weg, maar inmiddels zijn de eerste stappen richting een goede klassering in 2019 alweer gezet. Bart heeft Imagine in de reguliere basissport inmiddels succesvol uitgebracht in het ZZ-Licht. Via een aantal goede klasseringen op de selectiewedstrijden van het seizoen 2019/2020 werd ze zelfs Gelders kampioen in deze klasse.


 

Supreme (Sezuan x De Niro), 2016

Deze stoere zoon van Sezuan werd door Bart aangekocht met het oog op de toekomst. Hij is zeer imposant qua verschijnen en onder het zadel laat hij ook al veel goede dingen zien. Bart zal hem verder opleiden en eventueel in jonge paardenwedstrijden voorstellen. De hengst werd geboren bij Ralf Knauf uit het Duitse Haan, die hem fokte uit De Niro-dochter Deja Vu. Deze staatspremiemerrie voert terug op de bekende Bundeschampionat-winnares Silberaster (Sandro Hit x Canaster I).

My Lena (Blue Hors Zack x Sir Sinclair), 2017

De merrie My Lena ZL (v. Blue Hors Zack) kwam na het keuringsseizoen 2020 in training bij Bart. Ze is eigendom van Rom Vermunt en geboren in de stallen van de familie Kerbert in Enschede. Voordat ze aan haar loopbaan onder het zadel begon, zette ze zichzelf al op de kaart als keuringsmerrie. Via de stamboekkeuring in Kootwijkerbroek verdiende ze een ticket voor de Nationale Merriekeuring van het KWPN waar ze zich opnieuw heel goed liet zien. Bart zal de dochter van WK-merrie Zolena (Sir Sinclair x Cabochon) opleiden met het oog op de IBOP en verschillende jonge paardencompetities.

"My Lena liet meteen al heel veel talent zien. Ze heeft veel vermogen en een heel fijn bewerkbaar karakter", aldus Bart.

Piet, Shetlander, 2002, reismaatje
Shetland-ruin Piet hoort bij het interieur op Stal Veeze. Piet fungeert met enige regelmaat als reismaatje en gaat zodoende vaak mee op concours.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT