Paarden op stal

Onderstaande paarden staan bij ons op stal. Deze worden door ruiter Bart Veeze getraind en en tevens op wedstrijden uitgebracht.

Daily Diamond (Daily Deal x Fürst Heinrich), 2012
Sinds mei 2017 vormen de KWPN-hengst Daily Diamond en Bart een combinatie. Vanaf het begin klikte het goed tussen de twee en het eerste wapenfeit vormde de Pavo Cup in 2017. Bart en Daily Diamond, die eigendom is van Anneke Vellekoop en Nico Witte, plaatsten zich voor de finale, waarin ze uiteindelijk verdienstelijk negende werden. Het opleiden, uitbrengen in de hengstencompetitie en volgend jaar het WK-selectietraject zijn de volgende agendapunten voor Daily Diamond. De fraaie donkerbruine hengst zag het levenslicht in de stallen van Jörn Heinrich Hormann, die hem fokte uit de combinatie van Daily Deal en de Hannoveraans geregistreerde Fürst Heinrich-dochter Fairytale. De lijn voert verder terug op Wolkentanz en Mister A.

Imposant (v. Wynton), 2013
Imposant doet zijn naam zeker eer aan. Deze prachtige zoon van Wynton maakte veel indruk op de KWPN Hengstenkeuring. In december 2015 verdiende hij via de eerste bezichtiging in Ermelo een ticket voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Ook daar liet de hengst van de familie Driessen zich goed zien. Desondanks eindigde het KWPN-avontuur daar in eerste instantie voor Imposant. Na de hengstenkeuring kwam Imposant bij Bart op stal, die met hem aan de slag ging. Inmiddels ligt er naast de de succesvolle sportcarrière, ook wellicht een carrière als dekhengst in het veschiet. Dankzij zijn opvallende optreden in de Pavo Cup, verdiende Imposant in de zomer van 2017 namelijk alsnog een ticket voor het verkorte verrichtingsonderzoek van het KWPN.
Grand Prix-genen staan aan de basis van Imposant. Hij werd namelijk gefokt uit de combinatie van Grand Prix-hengst Wynton (v. Jazz) en de elite-IBOP merrie Zarina. Via deze dochter van Grand Prix-hengst Krack C (v. Flemmingh) voert de lijn terug op de bekende keur-preferente-sport-prestatiemerrie Barina (v. Sultan). Laatstgenoemde is tevens de moeder van de goedgekeurde hengst Landeur (v. Grandeur) en Grand Prix-dressuurmerrie Tarina (v. Jazz). Uit deze merrielijn komt ook KWPN-hengst Tolando (v. Krack C).

Imagine (Dream Boy x Jackson), 2013
NMK-merrie Imagine is een dochter van de zeer succesvolle hengst Dream Boy. In 2016 was deze zoon van Vivaldi hofleverancier op de Nationale Merriekeuring. Zelf liet Imagine, die gefokt werd door Patricia Brinkman en Ernst Vreeswijk, zich ook heel goed zien in de keuringsring. Op de stamboekkeuring in Brummen liep ze naar een bovenbalkscore van 80/80 punten, waarbij de galoppade zelfs 85 punten opleverde. Op de Centrale Keuring van Gelderland liep ze naar de reservetitel en verdiende ze een uitnodiging voor de NMK. Eind juli 2016 werd Imagine aangekocht door de familie Driessen, die de merrie in training zetten bij Bart.
De twee maakten een bliksemstart en wisten meerdere jonge paardencompetities in winst om te zetten. In de zomer van 2017 volgde de Pavo Cup, waarin Imagine in de voorselectie, de halve finale én de eerste finaleronde al haar leeftijdsgenoten de baas deed. Dit met scores boven de 90 punten.
"Imagine is een zeer kwaliteitsvolle merrie. Ze beschikt over veel go en drie fijne basisgangen", aldus Bart.
Via moeder Olivia, die het keurpredicaat draagt, voert de lijn terug op Jackson (v. Equador) en de keur-preferente Federa (v. Ultrazon).Joint Venture VE (Everdale x Tenerife), 2014
De opvallend gekleurde vosruin Joint Venture VE werd op de veiling bij Van Olst Horses aangekocht door de familie Driessen en zal zijn opleiding gaan krijgen op Stal Veeze. Mede dankzij zijn bijzondere kleur en stoere galoppade is hij een opvallende verschijning. Joint Venture VE werd geboren in de stallen van R. van Oss uit Erp, die hem fokte uit de keur en IBOP-merrie Zwyrintha. Deze dochter van Tenerife verdiende ook al bekendheid als moeder van de NRPS-hengst Nespresso (v. Negro), die bij het KWPN werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Jerveaux (Ferdeaux x Jazz), 2014

De zwarte KWPN-hengst Jerveaux (v. Ferdeaux) is na zijn KWPN-eindexamen in 2017 bij Bart op stal gekomen. Hij zal de hengst verder opleiden en voorstellen in de hengstencompetitie en Pavo Cup. Jerveaux komt uit één van de bekendste dressuurnestjes van Nederland. De hengst van Stal Brinkman en fokker Gerard Korbeld is zeer nauw verwant aan het bekende Grand Prix-paard Parzival. Jerveaux is namelijk gefokt uit een volle zus van Adelinde Cornelissens voormalige paradepaard.

Fernando (Finest x Rubin Royal), 2015

De jonge hengst Fernando werd aangekocht op de veiling in Verden door Theo Driessen, die hem vervolgens in training zette bij Bart. De Finest-zoon ontving in Hannover al zijn dekbrevet en Bart zal hem in de toekomst ook uit gaan brengen in de sport. Fernando werd geboren in Duitsland bij Wolfgang en Henning Bollhorst, die hem fokten uit Romy B (Rubin Royal x Davignon I x Weltmeyer).

Kilian Singapore (Sir Donnerhall x De Niro), 2015

De in 2015 bij Susanne Gattermann uit Hamburg geboren Kilian Singapore ontving zijn dekbrevet al in Duitsland bij het Hannoveraanse stamboek. Eigenaar Theo Driessen kocht hem aldaar aan in de veiling en vervolgens werd de hengst ook voorgesteld bij het KWPN. Daar maakte hij eveneens een goede indruk en werd hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Gattermann combineerde Sir Donnerhall aan De Niro-dochter Darina (mv. Prince Thatch xx). Bart zal de opleiding van de jonge hengst voor zijn rekening nemen.

Kensington (El Capone x Jetset D), 2015

El Capone-zoon Kensington zag het levenslicht in de stallen van Geert van der Es, die hem fokte uit voorlopig keurmerrie Dominga (Jetset D x Zep). Zij tekende ook voor het moederschap van Nationaal kampioene Jillz (v. Alexandro P). Uit deze bekende Gelderse moederlijn komen ook de hengsten Henkie en Jupiler. Kensington is eigendom van Theo Driessen.

Ogardens Sacre Bleu (San Amour I x Zardin Firfod), 2015

De hengst Ogardens Sacre Bleu werd geboren in Denemarken bij Malene Munk en is vandaag de dag eigendom van Rom Vermunt, die hem eind 2017 aanbood in de eerste bezichtiging van het KWPN. Via de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch werd Sacre Bleu aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Bart kreeg hem op stal om hem voor te bereiden op het onderzoek en rustig door te trainen. Sacre Bleu komt voort uit de combinatie van San Amour I en de Zardin Firfod-dochter Ogardens Jádore. Zij voert terug op May Sherif en de volbloed Ascot.

"Sacre Bleu is een heel fijn paard om mee te werken. Hij is nog jeugdig, maar laat zich fijn bewerken. Lichtheid en lossigheid zijn woorden die bij hem passen."

Kandour (For Romance x Uphill), 2015

De stoere voshengst Kandour komt voort uit de bekende fokkerij van de familie Van Norel uit Wapenveld. Zij combineerden For Romance (v. Fürst Romancier) aan hun Uphill-dochter Etoverster. Uit deze stam komen meerdere goed presterende keurings- en sportpaarden en onder meer KWPN-hengst Facet (v. Vanitas). Kandour is aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en zal door Bart verder doorgetraind worden.

Piet, Shetlander, 2002, reismaatje
Shetland-ruin Piet hoort bij het interieur op Stal Veeze. Piet fungeert met enige regelmaat als reismaatje en gaat zodoende vaak mee op concours.

ontwerp: Ovii Ontwerp     realisatie: Veldmaat ICT