Nieuws van Stal Veeze

maandag 11 oktober 2021
Geslaagd concoursweekend achter de rug

Met drie paarden kwam Bart afgelopen weekend in actie op de wedstrijd in Varsseveld. KWPN-hengst Kyton (v. Ferguson) beleefde een topdebuut in het ZZ-Licht. De stoere vos liep naar prachtige scores van bijna 75 en bijna 74%. Daarmee hield hij de concurrentie twee keer ruimschoots op achterstand.

De chique Blue Hors Zack-dochter My Lena (foto) liep mee in de Subli-kwalificatie. Bij de vierjarigen was een score van 79,8 haar deel, waarmee ze zich op de derde plek nestelde.

Tot slot reed Bart nog twee M1-proeven met zijn eigen Supreme. De grote Sezuan-zoon liep naar scores van 212 en 214, waarmee hij tweede en eerste werd.

Bart vertelt: "In de training met Kyton hebben we de laatste tijd vooral veel gewerkt aan de gedragenheid en dat gaat steeds beter. In de proef kon ik merken dat ik hem weer makkelijker en op nóg kleinere hulpen door de oefeningen kon sturen. Hoewel het voor hem de eerste keer was in het ZZ-Licht liep hij heel makkelijk door de proef. Ook over My Lena en Surpeme ben ik zeker tevreden. My Lena was goed bij de les en liet zich fijn rijden. De punten vielen een klein beetje tegen. Supreme is erg groot en het is voor hem best lastig om in zo'n kleine baan zijn ding te moeten doen. Desondanks liep hij twee fijne proeven."

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT