Nieuws van Stal Veeze

zondag 13 oktober 2019
Knallend begin van indoorwedstrijdseizoen

Na een overvol zomerseizoen maakte Bart afgelopen weekend in Vragender een begint aan het indoorseizoen. In Vragender op Paardensportcentrum Lichtenvoorde stond de eerste selectie voor de Gelderse kampioenschappen op het programma. Bart kwam in actie met KWPN-hengst Kyton (v. Ferguson) (foto) en topmerrie Imagine (v. Dream Boy). Beide paarden deden afgelopen zomer goede zaken in de Pavo Cup en Imagine werd zelfs reservekampioen bij de zesjarigen, achter stalgenoot Imposantos. In Vragender liep zowel Kyton als Imagine boven verwachting goed.

Op vrijdag begon de wedstrijd met Kyton, die zijn debuut maakte in het L2. "Hij liep alsof hij dagelijks op een concoursterrein komt en al jaren meegaat op wedstrijd", vertelt Bart enthousiast. Met twee vingers in zijn neus liep hij naar een topscore van 226,5 (75%) en wist hij de proef in winst om te zetten.

Vandaag was het de beurt aan Imagine. Bart startte haar in het ZZ-Licht en deze klasse werd in handicap verreden met het Z2. "Het niveau is nog nieuw voor Imagine, zodoende is ze nog wat groen. Desondanks deed ze heel goed haar best, gaf ze me een fijn gevoel en konden we vrijwel foutloos de proeven doorrijden", vertelt Bart.

De proeven leverden fraaie scores van 73,29% en 71,14% op, waarmee de concurrentie ruimschoots het nakijken had. "Het is nu zaak om kilometers te maken met de paarden. Op negen november rijden we de volgende selectie", aldus Bart.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT