Nieuws van Stal Veeze

vrijdag 05 november 2021
My Lena ZL verkocht

De talentvolle Blue Hors Zack-dochter My Lena ZL van Rom Vermunt Sporthorses is verkocht. De merrie heeft haar stal in Lochem inmiddels verlaten.

Bart was afgelopen zomer bijzonder succesvol met My Lena in de Pavo Cup en wist zich onlangs ook te plaatsen voor de halve finale van de Subli Competitie. "Het is altijd jammer als een talentvol paard vertrek, maar anderszijds weet je ook van tevoren dat het eraan zit te komen als een paard het zo goed doet. Wij wensen de nieuwe eigenaren veel plezier en succes met My Lena!", aldus Bart.

Elitemerrie My Lena ZL werd geboren in de stallen van de familie Kerbert uit Enschede, die haar fokten uit WK-merrie Zolena. Voordat ze onder het zadel mooie resultaten boekte, was ze aan de hand in de keuringsbaan ook al zeer succesvol. Ze plaatste zich onder meer voor de Nationale Merriekeuring van het KWPN en werd via embryotransplantatie ook ingezet voor de fokkerij. Dat leverde afgelopen jaar in combinatie met Kyton (v. Ferguson) de veulens Rylena en Remy Martin op, die beide aan mochten treden op de Nationale Veulenkeuring. Rylena werd zelfs nationaal reservekampioen. 

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT