Nieuws van Stal Veeze

dinsdag 26 oktober 2021
Succesvolle eerste omloop KWPN Hengstencompetitie

In het Limburgse Kronenberg stond afgelopen maandag de eerste wedstrijd in het kader van de KWPN Hengstencompetitie op het programma. Bart had een drukke dag, aangezien hij met drie paarden aan de start verscheen.

First Date (v. Fürstenball) staat nog niet zo lang in Lochem en ging voor het eerst mee. In de klasse M liet hij zich heel goed zien en hij scoorde 86 punten. Hetzelfde puntentotaal was er voor de één jaar jongere Merlot VDL (v. Bordeaux), die acteerde in het L. Ook Dialy Diamond-zoon Maigret van de Watermolen was mee naar Kronenberg. Hij liep een nette L-proef, die met 74 punten werd gewaardeerd.

"Ik was heel tevreden over alledrie paarden. First Date heb ik nog maar kort in training en we moeten elkaar nog echt leren kennen. Het is wel een paard wat heel goed bij me past en ik ben heel blij met de manier waarop hij zich ontwikkelt. Merlot gaf me een heel fijn gevoel, het is echt een gummiballetje! Als Merlot over een paar jaar helemaal is uitgegroeid en nog meer kracht krijg, is het echt een paard dat heel gave dingen gaat doen. Ook Maigret liep goed, maar hij is op dit moment eigenlijk nog net iets te groen voor deze competitie. Ik train rustig met hem door, sommige paarden hebben iets langer de tijd nodig."

Over een paar weken, half november, gaat de hengstencompetitie-trein verder in Ermelo.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT