Nieuws van Stal Veeze

maandag 16 augustus 2021
Topprestaties in Pavo Cup!

Stal Veeze was afgelopen week bijzonder succesvol op meerdere fronten. In de Pavo Cup liepen KWPN-hengst Kyton (v. Ferguson) en NMK-merrie My Lena ZL (v. Blue Hors Zack) zich in de halve finale op donderdag in de kijker, waardoor ze een plek in de finale op zondag verdienden. Zondag liepen beide paarden opnieuw heel goed. Het lukte Kyton zelfs om zich te plaatsten voor de tweede finaleronde, waarin de paarden overgereden werden door testruiter Philipp Hess. Samen met zijn vader Christoph beoordeelde Philipp de beste drie paarden in de finale. Met een big smile stapte hij na het overrijden van Kyton af: "Een top getraind paard, ik geef hem een tien!", luidde het commentaar. De tien samen met de door Bart en Kyton al eerder bij elkaar gereden punten, leverde de uiteindelijke tweede positie op in het eindklassement. Kyton werd daarmee ook beste hengst.

Stalgenote My Lena werd door de jury geroemd om haar souplesse en lichtvoetigheid. Ze finishte als zesde in het eindklassement van de sterke rubriek voor vierjarigen. Ook in de fokkerij deed de merrie van zich spreken. Rylena, de dochter van My Lena en Kyton, werd vrijdag gehuldigd als nationaal reservekampioen bij de dressuurveulens.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, wist Supreme (v. Sezuan) tussen de bedrijven door op zaterdag de Subli Cup-selectie in Wapenveld te winnen. Dat met onder meer een 8,5 voor zijn draf en galop.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT