Nieuws van Stal Veeze

zondag 10 november 2019
Monsterscore voor Kyton

Kortgeleden maakte KWPN-hengst Kyton (v. Ferguson) al een heel sterk wedstrijddebuut onder Bart en vandaag werd daar een prachtig vervolg aan gegeven. Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender startte Bart de stoere voshengst van Rom Vermunt en Harld Bruinier in het L2, dit mede als voorbereiding op de komende wedstrijd in het kader van de KWPN Hengstencompetitie, morgenavond in Kronenberg. Kyton liep een superproef die werd gewaardeerd met een monsterscore van 257 (omgerekend bijna 86%)! De eerste prijs kon daarmee niet uitblijven en met de voorbereiding richting Kronenberg zit het dus ook wel goed.

Ook stalgenoot Kensington (v. El Capone) deed goede zaken. Hij maakte zijn debuut in het L2 en liep naar 212 en 193, waarmee hij respectievelijk derde en tweede werd.

Morgenavond zal Bart om 20.39 uur aantreden in de hengstencompetitie op Hippisch Centrum de Peelbergen in Kronenberg met Kyton. Eerder op de avond start hij Imposantos (v. Wynton) (17.25 uur) en Jerveaux (v. Ferdeaux) (18.32 uur).

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT