Nieuws van Stal Veeze

donderdag 26 september 2019
Opbouwen richting het winterseizoen

Na een fantastisch zomerseizoen hebben de meeste paarden op Stal Veeze een kleine pauze gehad in hun trainingsschema. Inmiddels is de training weer opgepakt en is Bart bezig om de paarden voor te bereiden op de start van het indoorseizoen. Met een goed gevulde vrachtwagen gaat het komende winter richting de voorselectiewedstirjden van de KWPN Hengstencompetitie. De aftrap is op maandag 11 november bij De Peelbergen in Kronenberg. De hengsten die Bart dit seizoen in de hengstencompetitie zal voorstellen zijn de KWPN-hengsten Kilian (v. Sir Donnerhall), Kyton (v. Ferguson), Jerveaux (v. Ferdeaux) en Imposantos (v. Wynton). De hengstencompetitie-trein gaat op 11 december verder richting het KNHS Centrum in Ermelo, waarna het jaar traditioneel afgesloten wordt in Zuidbroek op 28 december. De ontknoping van de competitie vindt zoals gebruikelijk plaats op de KWPN Hengstenkeuring, die eind januari start in Den Bosch.

Ook in de reguliere sport zal Bart komende maand weer aan de start verschijnen. Met Imagine (v. Dream Boy) staat het selectietraject voor de Gelderse kampioenschappen op het programma. Zij bijt het spits af op 13 oktober bij Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender.

KWPN-hengst Ferguson (v. Floriscount) (foto) start zijn indoorseizoen in Voorthuizen op 23 oktober. Daar zal Bart hem uitbrengen in de Lichte Tour.

De jonge talenten Legend (v. Desperado) en Leopold (v. HIgh Five U.S.) maken hun opwachting in de voorselecties van de VSN Trofee en Bart zal hen beide voorstellen in de Gelderland Cup, die op 21 december op de kalender staat.

ontwerp: Ovii     realisatie: Veldmaat ICT