Sportpaarden

Onderstaande paarden staan bij ons op stal. Deze worden door ruiter Bart Veeze getraind en en tevens op wedstrijden uitgebracht.

Imagine (Dream Boy x Jackson), 2013

NMK-merrie Imagine (Dream Boy x Jackson) staat al sinds jonge leeftijd op stal bij Bart, die haar vanaf het begin opleidde. Na een succesvolle keuringscarrière, liet ze ook al snel haar talent onder het zadel zien. Bart en de merrie maakten een bliksemstart aan hun loopbaan samen. In de zomer van 2017 imponeerde ze in de Pavo Cup, waarin ze steevast scores boven de negentig punten liep. In 2018 zette Imagine haar zegereeks onverminderd voort. Ze schitterde opnieuw in de Pavo Cup en werd derde in de finale. Het WK voor jonge dressuurpaarden volgde en daarin finishte ze knap als tiende van de wereld. Daarnaast viel ze op in de Subli Competitie, waarin ze alle voorselecties en de halve finale won. Een hoefzweer stond helaas finaledeelname in de weg.

Ondertussen werd ook een begin gemaakt aan de reguliere wedstrijdsport. In het seizoen 2019/2020 werd de merrie van de familie Driessen Gelders kampioen in de klasse ZZ-Licht. Na een pauze, waarin Imagine via embryotransplantatie werd ingezet voor de fokkerij, startte Bart haar in 2023 in de Lichte Tour. Het debuut in deze klasse werd gelijk winnend afgesloten met een topscore van 71%.

Nero (Ferguson x Totilas), 2018

De bruine Nero maakte een vliegende start aan zijn sportloopbaan. Als driejarige liep hij naar de vierde plek in de VSN Finale, waarin hij negens scoorde voor zijn stap en galop. Ook in de Pavo Cup liet de Ferguson-zoon zich van zijn beste kant zien. Hij won een van de voorselecties en werd in de zomer van 2022 uiteindelijk vijftiende in de finale. Op het WK voor jonge dressuurpaarden plaatste hij zich opnieuw voor de finalerubriek. Daarin finishte hij op de mooie vierde plek.

Nero werd geboren in de stallen van Tital Wilaras en heeft de stermerrie Git Odette W (Totilas x Obelisk x Jazz) als moeder. Hij is daarmee verwant aan KWPN-hengst Redford. De eigenaren van Nero zijn Rom Vermunt en de familie Bruinier.